Σχέδιο για τη στήριξη δραστηριοτήτων φορέων από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO

22 Μαρτίου 2024

 

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO ανακοινώνει ότι δέχεται αιτήσεις για χρηματοδότηση δράσεων οργανωμένων φορέων που δραστηριοποιούνται σε τομείς συναφείς με το έργο της UNESCO και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, ιδιαίτερα στους τομείς που αφορούν την Πολιτιστική Κληρονομιά, το Φυσικό Περιβάλλον και την Εκπαίδευση. Οι προτεινόμενες δράσεις δεν πρέπει να έχουν λάβει χρηματοδότηση στο πλαίσιο άλλου Σχεδίου του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Δικαιούχοι του Σχεδίου είναι:

α. Δήμοι/κοινότητες/Οργανισμοί/Ιδρύματα/ΜΚΟ που έχουν εγγράψει μνημεία ή στοιχεία στους παγκόσμιους Καταλόγους της UNESCO (Κατάλογος Παγκόσμιας Κληρονομιάς, παγκόσμιοι Κατάλογοι Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων).

β. Μη κερδοσκοπικοί φορείς (νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου) των οποίων η δράση συνδέεται με το έργο της UNESCO και της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής UNESCO.

Σημειώνεται, επίσης, ότι πέραν της χορηγικής στήριξης δράσεων, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO επιδιώκει τη συνεργασία με οργανισμούς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών μέσω της συνδιοργάνωσης δράσεων ή της παροχής αιγίδας, για τα οποία η εξέταση των αιτημάτων γίνεται μέσω ξεχωριστής διαδικασίας, κατόπιν γραπτής διατύπωσης ενδιαφέροντος.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 22 Απριλίου 2024.

Μπορείτε να κατεβάσετε πιο κάτω τα έντυπα αίτησης και των όρων του σχεδίου.

 
Σχετικά Έγγραφα

Εντυπο αιτησης 2024
22 Μαρτίου 2024
Όροι σχεδίου
22 Μαρτίου 2024