Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το 4o Διεθνές ART CAMP MALTA

27 Ιουλίου 2022

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO δέχεται αιτήσεις για συμμετοχή ενός/μίας εικαστικού καλλιτέχνη από την Κύπρο στο 4o Διεθνές ART CAMP MALTA με τίτλο “Colours for Peaceπου θα πραγματοποιηθεί στις 5-17 Νοεμβρίου 2022, στο χωριό Mellieha της Μάλτας. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν η Εθνική Επιτροπή UNESCO Μάλτας, η Εθνική Επιτροπή UNESCO Ανδόρρας και το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO Μάλτας.

Το Art Camp δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες να συναντηθούν, να δημιουργήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν ο ένας για τον πολιτισμό του άλλου μέσω του έργου τους αλλά και της παρουσίασης του πολιτισμού της χώρας τους.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια συλλογή πρωτότυπων έργων που να αντικατοπτρίζουν με δημιουργικό και καλλιτεχνικό τρόπο τις αξίες που προωθεί η UNESCO, όπως για παράδειγμα η ειρήνη και η ποικιλομορφία των πολιτιστικών εκφράσεων. Σημειώνεται ότι όλα τα έργα που θα δημιουργηθούν στο πλαίσιο του Art Camp θα ανήκουν στην Εθνική Επιτροπή UNESCO Μάλτας.

Κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων που θα υποβληθούν, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO θα προτείνει ένα πρόσωπο για να συμμετάσχει. Η τελική επιλογή των συνολικά 20 συμμετεχόντων στο διεθνές Art Camp εναπόκειται στους διοργανωτές. Σε περίπτωση επιλογής ενός Κύπριου καλλιτέχνη από την οργανωτική επιτροπή, τα έξοδα ταξιδιού (αεροπορικά εισιτήρια) θα καλυφθούν από την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO. Όλα τα επιτόπια έξοδα (διαμονή, διατροφή και τα βασικά υλικά: πινέλα, ακρυλικά, λαδομπογιές, καμβάδες 60x70 cm) καλύπτονται από τους διοργανωτές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι 21 Αυγούστου 2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: cyprusunesco@gmail.com και unesco@culture.moec.gov.cy. Μπορείτε να κατεβάσετε το σχετικό έντυπο πιο κάτω.

Η αίτηση πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  1. Application Form – Έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα αγγλικά (με φωτογραφία και περιγραφή του πρότζεκτ που ο/η καλλιτέχνης σκοπεύει να δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του Art Camp στη Μάλτα.
  2. Βιογραφικό σημείωμα (CV) στα αγγλικά.
  3. Portfolio παρουσίασης πρόσφατων αντιπροσωπευτικών έργων (μέχρι 3).
Σχετικά Έγγραφα

Application Form
27 Ιουλίου 2022