Ο Δρ Φελλάς μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής της UNESCO

20 Μαρτίου 2018

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO συγχαίρει θερμά τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου, Δρα Κωνσταντίνο Φελλά για τον διορισμό του ως μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής της UNESCO.

Αναφερόμενος στο διορισμό του, ο Δρ Φελλάς, Αντιπρύτανης Έρευνας και Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή η ευκαιρία να υπηρετήσω με την ιδιότητα του μέλους της Διεθνούς Επιτροπής Βιοηθικής την προώθηση και εφαρμογή των αρχών της Βιοηθικής. Μέσα από τη συνεχή και αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας στο τομέα της βιολογίας, γενετικής και ιατρικής, εγείρονται συνεχώς διάφορα βιοηθικά διλήμματα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Μέσω της συμμετοχής μου στην Επιτροπή ευελπιστώ ότι θα αναδείξω τον ρόλο της Κύπρου ως αξιόπιστου και υπεύθυνου εταίρου για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

Η Διεθνής Επιτροπή Βιοηθικής έχει ως κύριο μέλημά της την ανάδειξη και ενίσχυση του δεσμού μεταξύ των βιολογικών και τεχνολογικών εφαρμογών με τις κοινωνικές και ηθικές αξίες που διέπουν την κοινωνία, το διεθνές δίκαιο και τα δίκαια των διαφόρων κρατών. Παρακολουθεί τις τρέχουσες εξελίξεις στη Βιοηθική, δηλαδή την πρόοδο στη Βιολογία, στη Γενετική και στην Τεχνολογία γενικότερα και τις επεξεργάζεται με γνώμονα τις ηθικές και νομικές τους προεκτάσεις.

Ο Δρ Φελλάς, εξειδικεύεται στην κοινωνιολογία της υγείας και έχει στο ενεργητικό του πλήθος επιστημονικών δημοσιευμάτων σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας ανάμεσα σε εθνικές μειονότητες, ασθενειών HIV/AIDS, κατασκευή σεξουαλικών ταυτοτήτων κ.ά.