Νέα έκδοση από το Δίκτυο χωρών Νοτιοανατολικής Μεσογείου - SEMEP

05 Δεκεμβρίου 2012Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO ανακοινώνει νέα έκδοση του Δικτύου χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου – SEMEP (South Eastern Mediterranean Sea Project) η οποία περιλαμβάνει καλές πρακτικές από τις χώρες που συμμετέχουν στο Δίκτυο όσο αφορά την Εκπαίδευση για βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της επιστήμης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Η έκδοση συντονίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Συμμετοχής της UNESCO.
Το δίκτυο “SEMEP” (South Eastern Mediterranean Sea Project) είναι ένα Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Δημιουργήθηκε το 1993 και στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, μέσω της προαγωγής της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και της ενίσχυσης της σχέσης φυσικού περιβάλλοντος και κοινωνίας. Οι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Παλαιστίνη, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία.
Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την έκδοση και τις δραστηριότητες του Δικτύου SEMEP, ή για να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά/έντυπα αντίτυπα της έκδοσης επικοινωνήστε με τον Εθνικό Συντονιστή του Δικτύου, Δρ. Κωνσταντίνο Φάνη στο 22809506.