Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας (16, 17, 18 Ιουνίου 2023)

01 Ιουνίου 2023

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθούν για δεύτερη χρονιά στην Κύπρο οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας, στις 16, 17, 18 Ιουνίου 2023. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η εξοικείωση του ευρωπαϊκού κοινού με όλες τις πτυχές της αρχαιολογίας, μέσα από πρωτότυπες εκδηλώσεις, που θα δώσουν την ευκαιρία σε οικογένειες, σχολεία, λάτρεις της ιστορίας και γενικά κάθε ενδιαφερόμενο, να ανακαλύψουν την αρχαιολογική κληρονομιά. Ως διοργάνωση, ξεκίνησε το 2010 από τη Γαλλία, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού της χώρας, η οποία ανέθεσε τον συντονισμό στο National Institute for Preventive Archaeological Research (INRAP). Το 2020 επεκτάθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατά την περσινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.400 δράσεις σε όλη την Ευρώπη σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Τον συντονισμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Αρχαιολογίας στην Κύπρο έχει αναλάβει η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις  και εκδηλώσεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα πιο κάτω συνημμένο, καθώς επίσης να δείτε την ιστοσελίδα: https://journees-archeologie.fr


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO (Θέκλα Παπαντωνίου, Λειτουργός, Email: tpapantoniou@culture.moec.gov.cy, τηλέφωνο 22809810).
Σχετικά Έγγραφα

Πρόγραμμα 2023
01 Ιουνίου 2023