Επιμορφωτικό Σεμινάριο με θέμα: «Καταπολέμηση του φαινομένου της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαμονής σε μαθητικές και θερινές κατασκηνώσεις».

07 Μαΐου 2015

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα διοργανώσει το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 9.30–13.00, στο αμφιθέατρο UNESCO του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Καταπολέμηση του φαινομένου της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαμονής σε μαθητικές και θερινές κατασκηνώσεις».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση των διοργανωτών και στελεχών μαθητικών και θερινών παιδικών κατασκηνώσεων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.

Το σεμινάριο θα παρουσιάσει ο Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στην Ελλάδα, Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή για την εφαρμογή της Συνθήκης του Λανζαρότε και στο πρόγραμμα «Οικοδομώντας μια Ευρώπη με και για τα παιδιά» στο Συμβούλιο της Ευρώπης, και Αντιπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (40) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015, στα τηλέφωνα 22809809 και 22809810. Μετά τη λήξη του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο εν λόγω σεμινάριο υπεύθυνων διοργανωτών και εργαζόμενου προσωπικού σε μαθητικές και θερινές κατασκηνώσεις θα συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και, κυρίως στην πρόληψή του και στη δημιουργία κατάλληλων και ασφαλών συνθηκών διαμονής και ψυχαγωγίας των παιδιών και των εφήβων.