ΔΙΑΛΕΞΗ: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Ο ρόλος των αθλητικών φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου».

18 Μαΐου 2015

Η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, διοργανώνει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, ώρα 19:00 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΟΑ, διάλεξη με θέμα: «Καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών: Ο ρόλος των αθλητικών φορέων στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου».

Σκοπός της διάλεξης είναι η επιμόρφωση, ευαισθητοποίηση και εξοικείωση όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλητισμού (μέλη ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων και ομίλων, προπονητές, αθλητές, γονείς, αθλητίατροι, κ.α.) σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης ανηλίκων. Τη διάλεξη θα παρουσιάσει ο Δρ. Γιώργος Νικολαΐδης, Διευθυντής της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού στην Ελλάδα, Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή για την εφαρμογή της Συνθήκης του Λανζαρότε και στο πρόγραμμα «Οικοδομώντας μια Ευρώπη με και για τα παιδιά» στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Αντιπρόσωπος της χώρας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα θέματα κακοποίησης – παραμέλησης των παιδιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας του Συμβουλίου της Ευρώπης «Ένα στα Πέντε», για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015, στα τηλέφωνα 22809809 και 22809810.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή στο εν λόγω σεμινάριο εκπροσώπων όλων των εμπλεκομένων φορέων του αθλητισμού και ιδιαίτερα όσων στον επαγγελματικό τους χώρο εργάζονται ή έρχονται σε επαφή με παιδιά, θα συμβάλει καθοριστικά στην έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος και κυρίως στην πρόληψή του, προκειμένου η μάστιγα της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών να καταπολεμηθεί.