Ανακοινώσεις Βραβείων UNESCO 2024

10 Ιανουαρίου 2024

Η UNESCO έχει απευθύνει πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για τα πιο κάτω βραβεία το 2024:

UNESCO-Sharjah Prize for Arab Culture: προωθεί τον διαπολιτισμικό διάλογο επιβραβεύοντας σημαντικές συνεισφορές δύο προσωπικοτήτων, ομάδων ή ιδρυμάτων για την ανάπτυξη, την ευαισθητοποίηση και τη διάδοση της αραβικής κουλτούρας μέσω καλλιτεχνικής, πνευματικής ή προωθητικής εργασίας που ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση. Οι προτεινόμενοι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κερδίσει διεθνή φήμη μέσω αξιόλογης και μακροπρόθεσμης δράσης.

Προθεσμία: 31 Ιανουαρίου 2024

Πληροφορίες - αιτήσεις: https://www.unesco.org/en/articles/unesco-calls-candidatures-unesco-sharjah-prize-arab-culture?hub=355

 

UNESCO/Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2024: απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς και φορείς με αξιοσημείωτη προσφορά στην υπεράσπιση και την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, ιδιαίτερα εάν αυτό εμπεριέχει κίνδυνο.

Προθεσμία: 15 Φεβρουαρίου 2024

Πληροφορίες - αιτήσεις: https://www.unesco.org/en/prizes/cano

 

UNESCO Félix Houphouët-Boigny Peace Prize: τιμά άτομα, ιδρύματα ή ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς που έχουν συμβάλει σημαντικά στην προώθηση, την έρευνα, τη διαφύλαξη ή τη διατήρηση της ειρήνης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO.

Προθεσμία: 29 Φεβρουαρίου 2024

Πληροφορίες - αιτήσεις: https://www.unesco.org/en/prizes/felix-houphouet-boigny

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ενημερώσουν έγκαιρα την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO για την πρόθεσή τους να υποβάλουν αίτηση για κάποιο από τα πιο πάνω βραβείο, στο email: unesco@culture.moec.gov.cy.