Ημερίδα Καινοτομίας στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες

11 Νοεμβρίου 2022

Ο Οργανισμός Junior Achievement Κύπρου, η Κυπριακή Εθνική Επιτροπή της UNESCO και το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO, διοργανώνουν την Ημερίδα Καινοτομίας στις Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 08:30-18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΠΑΝΟΣ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣΣτην Ημερίδα Καινοτομίας, οι μαθητές/τριες συγκεντρώνονται για να αντιμετωπίσουν μια επιχειρηματική πρόκληση που σχετίζεται με τον τομέα των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών και να προτείνουν ιδέες προς αντιμετώπισή της. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, εντοπίζουν σχετική πληροφόρηση και αναπτύσσουν με επιχειρήματα την πρότασή τους, υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών από τον χώρο του πολιτισμού και της επιχειρηματικότητας. Οι καλύτερες προτάσεις θα βραβευθούν από ειδική επιτροπή.

Η Ημερίδα προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες την δυνατότητα ανάπτυξης της δημιουργικής και καινοτόμου σκέψης, την ενίσχυση των επιχειρηματικών δεξιοτήτων, προώθηση της επικοινωνίας, της ομαδικότητας και της επίλυσης προβλήματος, την ανακάλυψη και αντιμετώπιση προκλήσεων στον τομέα του πολιτισμού, την γνωριμία και δικτύωση με ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και την ανάπτυξη δεξιοτήτων  παρουσίασης ιδεών.

Η ημερίδα θα υποστηριχθεί από μέντορες που προέρχονται από τον χώρο του Πολιτισμού και την επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Οι μέντορες θα συνεργαστούν με τους/τις μαθητές/τριες και θα τους υποστηρίξουν κατά την ανάπτυξη των ιδεών και των παρουσιάσεων τους.  Οι μαθητές/τριες θα συνοδεύονται από τους/τις εκπαιδευτικούς τους, οι οποίοι/ες θα έχουν επίσης την πολύ ενδιαφέρουσα ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάριο το οποίο θα προσφερθεί σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο.

Ο JA Cyprus (www.jacyprus.org) είναι μέλος του Junior Achievement Worldwide, ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικευμένου στην εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα των νέων που στοχεύει στην ενδυνάμωση τους με δεξιότητες επιχειρηματικότητας, οικονομικής παιδείας και απασχολησιμότητας. Το Δίκτυο Εταιρικών Σχολείων UNESCO (ASPnet) δημιουργήθηκε το 1953, αποσκοπώντας στην ενθάρρυνση της επικοινωνίας και στην ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στις μαθητικές κοινότητες των κρατών μελών της UNESCO, ώστε να προωθούνται αποτελεσματικότερα οι στόχοι του Οργανισμού στους νέους. Το Δίκτυο δραστηριοποιείται στην Κύπρο από τη σχολική χρονιά 1969-70, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή UNESCO, αναπτύσσοντας δράσεις στους τομείς που αφορούν στην ανάπτυξη των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών, το φυσικό περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.jacyprus.org και www.unesco.org.cy ή επικοινωνήστε με την Έμιλυ Σωτηρίου (τηλέφωνο: 97-715909, email emily.sotiriou@jacyprus.org) και Θέκλα Παπαντωνίου (τηλέφωνο: 22809810, email:  tpapantoniou@culture.moec.gov.cy).

 
Σχετικά Έγγραφα

Flyer Ημερίδα Καινοτομίας
11 Νοεμβρίου 2022